Materialer

Siden trapper i aller høyeste grad er et bruksmøbel, som vil bli utsatt for en betydelig slitasje med tiden er det fornuftig å tenke gjennom materialvalgene.

Man bør tenke på bruksmønster og andre faktorer som husdyr og lignende. Det er fult mulig å få en kombinasjon av f.eks. furu i vanger og stolper, og hardtre i trinn og håndlist. Furu har i mange år vært det foretrukne materialet i trapp. Dette har imidlertid endret seg, og kunder i dag er mer beviste når det kommer til kvalitet og varighet i produkter de går til innkjøp av. Furu er et relativt mykt materiale, og ved valg av dette i trinn vil dette gi bruksmerker betydelig kjappere enn ved valg av hardtre. Ved å velge hardtre i komponenter som utsettes for mye slitasje vil man få et møbel som holder seg pent lengre, og man vil ikke skape overforbruk ved å bytte ut trappa etter noen få år.

Å gå for varige materialer er en investering både for deg som kunde, og for miljøet. Gjennom valg av materialer i trappa kan man skape en god atmosfære og ta opp elementer fra interiøret man ønsker å fremheve. Ved å gå for samme tresort i trinn som i gulv eller andre møbler skaper man en fin helhet. Ønsker man å gå i en annen retning kan man skape effektfulle kontraster ved å velge komponenter i stål eller glass.

Nedenfor har vi listet opp de vanligste tresortene vi produserer trapper av.

Furu

Eik

Eik Helstav

Eik Røkt

Ask

Bjørk

Valnøtt

Overflater

Overflatebehandling av trappa er nok en faktor som bidrar til et slitesterkt og varig produkt. Vi benytter markedets beste lakk og maling, som sikrer den mest slitesterke overflaten. Farger har generelt stor betydning i interiørbildet, og valgene her er mange, og effektene store. Med farger kan man lett fremheve eller minimere synligheten til enkelte deler av trappa om man bruker den riktig.

 

Får man for eksempel vanger i samme farge som vegg, og lar trinnene få en kontrastfarge vil dette få trinnene til å stå mye tydeligere ut, og nærmest skape en «sveveeffekt».

Hvitmalt (S0502-Y)

Lys grå (S3500-N)

Mørk grå (S7500-N)

Sort (S9000-N)

Klarlakk (matt)

Hvitlasert 3 %

Vi tilbyr hvitlaserte trinn. Eik og Ask laseres med 3 % hvithet.

Hvitlasert 12 %

Vi tilbyr hvitlaserte trinn. Furu laseres med 12 % hvithet.

Furu, Shabby

Furu, Lys grå

Furu, Mørk grå

Furu, Lys brun

Furu, Mørk brun

Furu, Sort

Lerk. lys grå

Lerk, mærk grå

Eik, Lys grå

Eik, Mørk grå

Eik, Sort

Ask, Lys grå

Ask, mørk grå

Farge og materialggjengivelse

Oppfatning av farger, og gjengivelse av farger og materialer kan avvike noe fra ulike PC-/mobilskjermer. For å få mest mulig korrekt oppfatning av overflatebehandling og materialer som vi leverer kan man gjerne be om å få fargeprøve tilsendt i posten. Har man øvrige materialer i tilknytning til trappa som man ønsker å gjengi mest mulig likt, kan det være fornuftig å sende oss en prøve av f.eks. gulv, vegg, spilepaneler og lignende.

Vi kan derfra gi råd rundt hvilke materialer og overflatebehandlinger som står fint til dette.