Mitt trappeprosjekt

Riktige mål av trappen/trapperommet er essensielt for å få et godt resultat. For å kunne regne ut et tilbud til deg er det i første omgang nok å få svar på målet fra gulv til gulv. Ta også gjerne et bilde av trappen du allerede har, eller legg ved en tegning om trappen skal inn i et nybygg.

Mine Mål (fra gulv til gulv)

Mål fra gulv til gulv

Alle trappene tilpasses nøyaktig etter mål, tatt på trapperom, eller etter målsatt hustegning. Illustrasjonene nedenfor er bare eksempel.

90° svingtrapp

Dette er den mest vanlige trappen, og den som tar minst plass

180° svingtrapp

Med lang midtgang får du et alternativ hvis trappeåpningen er mer rektangulær

180° svingtrapp

Ofte benyttet da den krever mindre plass enn repostrapper.

90° repostrapp

En god hjørneløsning. Repos kan vøre oppe, nede eller i midten.

180° repostrapp

Dette er den mes plasskrevende varianten, men også den sikreste, spesielt hvis det er mye "trafikk" i trappen.

180° delt repos

Denne tar litt mindre plass enn med helt repos, samtidig som sikkerheten er ivaretatt.

270° svingtrapp

En kompakt løsning der rommet under trappa kan brukes til oppbevaring.

Rettløpstrapp

Den enkleste og rimeligste trappeform. Trenger noe større plass i lengderetning enn andre trappeformer.

S-sving

En elegant løsning som tillater oppbevaring under trappen.

Litt om trinntyper

Blokktrinn (velges som tillegg): En flott detalj som omrammer og gjør noe ekstra ved starten av trappa. Utføres ved å trekke trinnet ut forbi én eller begge vangene. Trinnet kan ha ulike utforminger, ofte rett eller lett buet. Dette kan tegnes og tilpasses etter ønske.

Åpne eller tette trinn

Åpne trinn

Åpne trinn er standard i alle trapper. Dette gir et mer luftig og lyst inntrykk, og letter opplevelsen av trappa. Barnesikringslist er standard på åpne trapper. Denne begrenser åpningen mellom trinnene, som ikke skal være mer enn 10 cm, slik at barn ikke skal krabbe gjennom, eller sette seg fast.

Tette trinn

Tette opptrinn, eller stusstrinn som vi kaller det, lukker den åpningen man får mellom trinnene. Ved å lukke åpningen stenger man for støy, temperatur og oppvirvling av luft. Dette er viktig for mange for å unngå støv og rusk. Med tette trinn kan rommet under trappa utnyttes bedre.

Blokktrinn

Blokktrinn

En flott detalj som omrammer og gjør noe ekstra ved starten av trappa. Utføres ved å trekke trinnet ut forbi én eller begge vangene. Trinnet kan ha ulike utforminger, ofte rett eller lett buet. Dette kan tegnes og tilpasses etter ønske.

Vangetyper

Et hav av muligheter

Siden trappa i aller høyeste grad er et bruksmøbel, som gjennom tiden vil bli utsatt for betydelig slitasje, er det fornuftig å tenke gjennom materialvalgene.

tenk gjennom bruksmønster, og faktorer som øker slitasjen, for eksempel husdyr. Det er fult mulig å få en kombinasjon av materialer, til eksempel furu i vanger og stolper, og samtidig hardtre i trinn og håndlist. Furu har i mange år vært det foretrukne materialet i trapp. Dette har imidlertid endret seg. Kunder i dag er mer beviste når det kommer til kvalitet og varighet i produkter de går til innkjøp av. Furu er et relativt mykt materiale, og ved valg av dette i trinn vil dette gi bruksmerker betydelig raskere enn ved valg av hardtre. Ved å velge hardtre i komponenter som utsettes for mye slitasje vil man få et møbel som holder seg pent lengre, og man vil ikke skape overforbruk ved å bytte ut trappa etter få år.

Å gå for varige materialer er en investering både for deg som kunde, og for miljøet.
Gjennom valg av materialer i trappa kan man skape en god atmosfære og ta opp elementer fra interiøret man ønsker å fremheve. Ved å gå for samme tresort i trinn som i gulv eller andre møbler skaper man en fin helhet. Ønsker man å gå i en annen retning kan man skape effektfulle kontraster ved å velge komponenter i stål eller glass.

Nedenfor har vi listet opp de vanligste tresortene vi produserer trapper av.

Materialvalg – Trinn

Hos oss får du mange muligheter

Overflatebehandling av trappa er nok en faktor som bidrar til et slitesterkt og varig produkt. Vi benytter markedets beste lakk og maling, som sikrer den mest slitesterke overflaten. Farger har generelt stor betydning i interiørbildet, og valgene her er mange, og effektene store. Med farger kan man lett fremheve eller minimere synligheten til enkelte deler av trappa om man bruker den riktig.

Får man for eksempel vanger i samme farge som vegg, og lar trinnene få en kontrastfarge vil dette få trinnene til å stå mye tydeligere ut, og nærmest skape en «sveveeffekt».

Maling

Lakk

Vi tilbyr hvitlaserte trinn. Eik og Ask laseres med 3 %.

Vi tilbyr hvitlaserte trinn. Furu laseres med 12 %.

Beis

Stolper, spiler og håndlist

Rekkverket er med å gi identitet til trappen. Her er det mange muligheter. Du kan velge stolper, spiler, håndlister på vegg, rekkverk i glass og stål, samt returrekkverk.

Nedenfor finner du noen av de mest vanlige sammensetningene og muligheter.

Gelender / rekkverk

Tre

Slette/profilerte spiler, slette profilerte håndlister. Leveres i ønsket tresort

Stål

Slette håndlister med stålspiler

Glass

Glass nedfelt i vanger

Glass

Glass festet med klemmer

Glass

Glass festet med bolter mot vange/trinn. Leveres med slett håndlist i topp, enten 40 x 80mm eller 40 x 40mm

Glass

Glass festet mot bjelkelagskant med bolter

Returgelender

Tre

Slette eller profilerte spiler/håndlister

Stål

Slette håndlister med stålspiler

Glass

Frest spor i sole og festet mot gulv

Stolper

Hvordan kan vi nå deg

Last opp bilder

Klikk her eller dra og slipp for å laste opp filer

(Maks 10 filer/20 MB)

Tilbudet er ikke forpliktende og vi tar kontakt dersom vi har flere spørsmål angående din informasjon. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål underveis.