Sambatrappa fikk faktisk sitt karakteristiske navn hos oss her på Kvarøya, og er for oss det beste eksemplet på hva som kan komme ut av å kombinere bærekraft og innovasjon. Den er som en rød tråd i vår historien, og representerer på mange måter de verdiene vi jobber ut ifra i dag, å skape varige, gode produkter som markedet etterspør gjennom å utnytte alt av materialer best mulig.

Trappeproduksjon er skreddersøm, og derfor blir det naturlig nok en del overskuddsmateriale. Etter å ha lest en artikkel om innredning av hytter, ble Erlend inspirert til å tegne sin egen plassbesparende stige som kunne bygges av restmaterialer fra den vanlige trappeproduksjonen. Den karakteristiske utformingen på trinnene der det du ikke bruker er fjernet ga navnet til trappen – og resten er, som de sier, historie.

Sambatrappa leveres i furu, og høyden tilpasses slik at trappen har en fast stigning uavhengig av lengde. Håndlist følger med. Trappen leveres flatpakket med nødvendig tilbehør og monteringsanvisning, og du kan også få et veggfeste som gjør at trappa kan skyves inn til veggen for enda bedre plassutnyttelse.

Sambatrappa produseres i førsteklasses, usortert furu og kan leveres ubehandlet, klarlakkert eller i den fargen du ønsker.