Hos Snekkerfabrikken jobber vi for at du våre skal få akkurat den trappa du ønsker seg.

Vi har et godt utvalg trappemodeller vi jobber ut fra for å gjøre prosessen mer oversiktlig, men om du har andre ønsker og løsninger du ikke finner i våre modeller er vi mer en gjerne behjelpelig med å prøve å oppfylle dette. Har du inspirasjonsbilder eller detaljer du ikke får uttrykt, tar vi gjerne oppgaven med å prøve å inkorporere dette i designet i trappa di. Slik får du ei skreddersydd trapp både på mål og design, som oppfyller dine ønsker.

Trappens form bestemmes i stor grad ut fra trapperom, og mål på dette. Her er det noen krav som må oppfylles for at trapp skal oppleves som trygg og behagelig å gå i. Dette er forskrifter vi er pålagt å følge, og ikke noe du som kunde trenger å tenke videre på.

Står man foran en byggeprosess og har en klar formening om hva man ønsker, er det lurt å opplyse teknisk tegner/andre aktuelle om dette tidlig. I andre tilfeller der trapperom allerede er bygget, er det noen valg som allerede er satt og vi jobber ut fra disse.

(I et mindre trapperom kan man f.eks. ikke sette inn ei rett trapp, som krever et langt mål i lengderetningen.)

Er du usikker på trappeform kan du lett lese om dette her eller kontakt oss, så hjelper vi deg.

Om man har fastsatt hvilken trappeform som passer til gitt trapperom, kan man se nærmere på hvilken trappemodell man ønske å gå for. Med trappemodell snakker vi da mer om utførelse og hvilket design man ønsker i trappa. Her er det ofte personlig preferanse, smak og økonomisk aspekt som styrer, og valgmulighetene er mange.

(Kan være fornuftig å merke seg at et par designløsninger her er betydelig kostnadspåførende, og i noen få tilfeller en utfordring å få praktisk gjennomført. Men det meste er mulig!)

Vi har et utvalg av ulike trappemodeller, som representerer ulike stiler og utførelser man kan få. Ofte ser man størst variasjon i gelender, men det er greit å vite at du kan kombinere flere modeller og ofte gjøre tilvalg ut fra det du ser på bildet.

Finn den modeller som er tilnærmet likt det du ønsker, så kan vi ut fra dette supplere eller ta vekk detaljer, alt etter hva man foretrekker.  

Denne prosessen gjør vi sammen, og slik skreddersyr vi trappa til akkurat det møbelet som passer for deg.