Overflatebehandling

Overflatebehandling av trapper

For å gi en mer slitesterk overflate, og for å lette renhold bør trappene overflatebehandles. Klarlakk er det som gir best beskyttelse mot smuss og slitasje.

Vi kan også tilby trappen eller deler av trappen beiset, for å etterligne mer "eksklusive" tresorter. Vi legger da alltid to strøk klarlakk oppå til beskyttelse av beisen.

Nedenfor viser vi de aktuelle fargene vi kan tilby.
Vedlikehold og rengjøring

Husk at skjermgjengivelsen kan gi noe avvik i fargene. Forskjellig tetthet i trevirket kan også gi ulike nyanser. Uansett hvilken overflatebehandling som velges er det viktig at den vedlikeholdes når den begynner å bli slitt. Dette må gjøres før man begynner å slite på beisen eller trevirket.

Ved rengjøring må det heller ikke brukes for sterke midler. Det kan matte overflaten, og i verste fall medføre at lakk /maling løses opp. Vanlig mild rengjøringssåpe i håndvarmt vann er tilstrekkelig. Bruk heller ikke for mye vann, da dette kan trenge inn og forårsake fuktskader. Vannsøl må snarest tørkes opp.
Litt om forhåndsreglene

Husk at furu som er beiset til å ligne eik, ikke blir eik. Furu er furu, med sine fordeler og ulemper. Vi kan også tilby trappen "hvitgrunnet". Det vil si at vi legger et strøk grunning og et dekkstrøk. Trappen er således ferdigbehandlet, men på grunn av trappenes kompliserte geometri, vekt og størrelse er det ikke mulig å tilby en garantert feilfri behandling, forsendelse og montasje.

Vi leverer derfor med litt hvitmaling for eventuelt å utbedre småskader eller skjønnhetsfeil. Vi tar også forbehold om at det kan forekomme kvistgjennomslag, selv om vi tar alle forhåndsregler for at dette ikke skal skje. Slik gjøres det for øvrig på alle trappefabrikker i Norge.

Lakk og maling

Klartlakk, matt
Klartlakk, matt
Lasur, 12 % hvit
Lasur, 12 % hvit
Hvitmalt: 0502Y
Hvitmalt: 0502Y
Lys grå: S 3500N
Lys grå: S 3500N

Beisfarger

Beis, Chabby
Beis, Chabby
Beis, Lys brun
Beis, Lys brun
Beis, Mellombrun
Beis, Mellombrun
Beis, Mørk brun
Beis, Mørk brun
Beis, Sort
Beis, Sort


Du kan velge å få trappen ubehandlet, lakkert, hvitmalt, lasert eller beiset. En kombinasjon av flere typer overflatebehandling er mulig, for eksempel hvitmalte vanger og beiset trinn. Det er også mulig å få beiset trinn i hardtre (Dette er et slitesterkt alternativ).