Overflatebehandling

Overflatebehandling av trapper

For å gi en mer slitesterk overflate, og for å lette renhold bør trappene overflatebehandles. Klarlakk er det som gir best beskyttelse mot smuss og slitasje. Trappen kan også leveres "hvitgrunnet". Det vil si at vi legger et strøk grunning, sparkler ved behov og legger et dekkstrøk til slutt. Her kan man velge mellom to standard hvitfarger. Ønsker du en annen farge kan du få dette, med et lite tillegg i prisen. (Vi følger standard NCS-fargekodesystem.)

Vi kan også tilby trappen eller deler av trappen beiset, for å etterligne mer "eksklusive" tresorter. Vi legger da alltid på to strøk klarlakk til beskyttelse av beisen.

Nedenfor viser vi de aktuelle fargene vi kan tilby.

Husk at skjermgjengivelsen kan gi noe avvik i fargene. Forskjellig tetthet i trevirket kan også gi ulike nyanser.

Vedlikehold og rengjøring

Uansett hvilken overflatebehandling som velges er det viktig at den vedlikeholdes når den begynner å bli slitt. Dette må gjøres før man begynner å slite på beisen eller trevirket.

Ved rengjøring må det heller ikke brukes for sterke midler. Det kan matte overflaten, og i verste fall medføre at lakk /maling løses opp. Vanlig mild rengjøringssåpe i håndvarmt vann er tilstrekkelig. Bruk heller ikke for mye vann, da dette kan trenge inn og forårsake fuktskader. Vannsøl må snarest tørkes opp.

Litt om forhåndsreglene

Husk at furu som er beiset til å ligne eik, ikke blir eik. Furu er furu, med sine fordeler og ulemper. Vi kan som tidligere nevnt tilby trappen "hvitgrunnet", den er således ferdigbehandlet, men på grunn av trappenes kompliserte geometri, vekt og størrelse er det ikke mulig å tilby en garantert feilfri behandling, forsendelse og montasje.

Vi leverer derfor med litt hvitmaling for eventuelt å utbedre småskader eller skjønnhetsfeil. Vi tar også forbehold om at det kan forekomme kvistgjennomslag, selv om vi tar alle forhåndsregler for at dette ikke skal skje. Slik gjøres det for øvrig på alle trappefabrikker i Norge.

Lakk og maling

Beisfarger

Du kan velge å få trappen ubehandlet, lakkert, hvitmalt, malt i annen ønsket farge, lasert eller beiset. En kombinasjon av flere typer overflatebehandling er mulig, for eksempel hvitmalte vanger og beiset trinn. Det er også mulig å få beiset trinn i hardtre (Dette er et slitesterkt alternativ). Vi tilbyr laserte trinn i furu med 12 % hvit, mens eik laseres med 5 %.